Vücut kokusuna neden olan 8 yiyecek
![Vücut kokusuna neden olan 8 yiyecek](https://pekbilir.com.tr/wp-content/uploads/2024/01/Vücut-kokusuna-neden-olan-8-yiyecek.png)
Hoş olmayan vücut kokusu, önemli bir hastalığında belirtisi olabilir. bu nedenle uzun süreli vücut kokusu yaşıyorsanız, doktorunuzdan yardım almanızda yarar vardır. Bazı yiyeceklerin vücut kokusuna neden olduğunu biliyor muydunuz? Hangileri olduğunu bu yazıda keşfedin!
Vücut kokusuna sebep olabilecek besinler
Neden böyle koktuğunuzu bilmeden hiç vücut kokusu yaşadınız mı? Okumaya devam edin – vücut kokusuna neden olan bazı yiyecekler var.
Size bir fikir vermek gerekirse, bu sekiz yiyecek vücut kokunuzun nedeni olabilir.
Domates vücut kokusuna neden olur
İngiliz araştırmacı Charles Stewart’a göre vücut kokusu ile domates arasında bir bağlantı var. Domates sapının yaydığı koku ter kokusuna çok benzer.
Ter gibi koktukları için domateslerde bulunan karotenoidleri ve terpenleri etkiler. Bu nedenle terpen içeren yiyeceklere ek olarak yediğimiz domates miktarı ile terlediğimizde oluşan koku arasında doğrudan bir bağlantı vardır.
Süt ürünleri
Öyle görünmeyebilir, ancak Güneydoğu Asya’daki nüfusun ve Kızılderili nüfusunun büyük bir kısmı laktoz intoleransıdır, yani laktaz enzimlerinden yoksundurlar.
Dünya nüfusunun geri kalanına gelince, laktaz eksikliği olmasalar da gaz, şişkinlik ve gaz oluşumunu önlemek için süt ürünleri alımını azaltabilirler.
Sütü tolere edemediğimizde, içtikten sonra terimiz lahana gibi kokar. Sizde de durumun böyle olduğunu fark ederseniz, laktoz intoleransınız olabilir.
Bazı balık türleri
Bazı balık türleri hoş olmayan bir vücut kokusuna neden olabilir ve bu, pişirme sırasında balığa dokunmamız nedeniyle değildir. Bundan çok daha derine iniyor.
Balık çok fazla A vitamini içerir, ancak alabalık veya ton balığı gibi bazı türleri kolin (B4 vitamini) içerir. Bu vitamin, doğal vücut kokumuza balıksı bir koku verir.
Bu balık kokusu, bazı insanların bir “balık kokusu sendromu” vakası geliştirmesine neden olan etki olabilir: trimetilaminüri. Tedavisi için özel bir diyet uygulanması gereken bir durumdur.
Farklı lahana türleri
Brokoli, karnabahar ve lahana, potasyum ve antioksidanlar açısından zengindir, ancak aynı zamanda büyük miktarda kükürt içerirler. Bu madde terlediğimizde hoş olmayan bir koku yaymamıza neden olabilir.
Bunun nedeni, kükürtün birkaç saat sürebilen vücut kokusuna neden olan çeşitli maddelerde farklılık göstermesidir. Ayrıca şişkinliğe neden olabilirler.
Bunu önlemek için günlük diyetiniz sırasında yediğiniz lahana miktarını sınırlamanız yeterlidir.
Müsli
Müsli malzemeleri listesinde tahıl, kepek, kuruyemiş ve yulaf gibi yiyecekleri bulabiliriz.
Sindirimimizin hareket etmesine yardımcı olan besinlerdir ve ayrıca birçok besin içerirler. Ancak bunları fazla tüketirsek gaz üretimini uyarabilirler.
Bunu önlemek için, aşırı lif alımının hoş olmayan vücut kokusu söz konusu olduğunda sahip olduğu olumsuz etkiyi azaltacağından sıvı tüketmek iyi bir fikirdir.
Soğan ve sarımsak vücut kokusuna neden olur
Soğan, sarımsak ve pul biber, vücudun ter ve akciğerler yoluyla attığı besinlerdir. Bütün bunlar vücudumuza koku verir ve nefesimize daha güçlü bir koku verir.
Akşam yemeklerinde, romantik bir akşam yemeğinde ya da iş yemeklerinde elbette bu yiyeceklerden uzak durmalısınız çünkü ağız kokusuna neden olurlar.
Kuşkonmaz
Kuşkonmaz az kalori ve bol miktarda saponin ve kumarin içerir. Multipl skleroz veya mide ülseri olan kişiler için bunlar çok faydalı iki ilaçtır.
Kumarin söz konusu olduğunda, kardiyovasküler sistemimiz üzerinde olumlu etkileri vardır. Ayrıca kuşkonmaz harika bir doğal antioksidan ve güçlü bir afrodizyaktır.
Bununla birlikte, bazı dezavantajları da vardır.
Kuşkonmaz idrar ve ter kokusunu değiştirebilir. Bunun başlıca nedeni sindirim sırasında oluşan ve bağırsak gazlarının oluşumuna aktif olarak katılan metantiyol gazıdır.
Kırmızı et vücut kokusuna neden olur
Kırmızı et yüksek oranda demir, fosfor, çinko, vitamin ve kreatin içerir. Ancak vücudun sindirmek için uzun zaman harcadığı ve bağırsakların emdiği bir besindir.
Haftada ikiden fazla kırmızı et yerseniz, vücut kokunuz üzerinde olumsuz bir etki fark edeceksiniz.