Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 litre sıcak su
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etli kuru fasulye için öncelikle kuru fasulyeyi mümkünse bir gece önceden ılık suya koyarak ıslatalım.
- Fasulyeleri güzelce yıkayalım ve bir kenara alalım.
- Düdüklü tencereye sıvı yağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
- Soğanların rengi döndükten sonra kuşbaşı eti ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Etimiz suyunu salıp çekmeye başladıktan sonra üzerine domates ve biber salçasını, pul biberi ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Yıkadığımız kuru fasulyeleri de ekleyelim ve karıştıralım.
- 2-3 dakika kadar fasulyelerimizi bu şekilde kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ilave edelim ve düdüklünün kapağını kapatarak kısık ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda etli kuru fasulye yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı