Şeftali Crumble
![](https://pekbilir.com.tr/wp-content/uploads/2024/09/seftali-crumble-rpLOfi7r-300x200.jpg)
Şeftali Crumble Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 180 gram şeker (1 su bardağı)
- 90 gram eritilmiş tereyağı
- 50 gram yoğurt (1 yemek kaşığı tam dolusu)
- 100 ml süt (1/2 (yarım) su bardağı)
- 250 gram un ( 2 su bardağı) 2 yemek kaşığı kadarını kenara ayır
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet şeftali
- 1 adet nektarin
- Biraz limon kabuğu rendesi
Üst kısmı için:
- 70 gram un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 40 gram tereyağı
- 100 gram toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
Şeftali Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- 90 gram eritilmiş tereyağı eklenir ve tekrar çırpılır.
- Ardından yoğurt ve süt ve limon kabuğu rendesi eklenir.
- Kuru malzemeler eklenir.
- Minik minik kesilen şeftali ve nektarinler ile ayrılan 2 yemek kaşığı un ilave edilir son kez yavaşça karıştırılıp yağlanmış borcama alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk kadar pişirilir. Mutlaka kürdan testi yapılmalı.
- Pişen kekin üzerine beyaz çikolatalı sos eklenebilir. Afiyet olsun.
Şeftali Crumble Tarifi Fotoğraflı Yapılışı