Borcam Pastası (Favoriniz Olacak)
![](https://pekbilir.com.tr/wp-content/uploads/2024/09/borcam-pastasi-favoriniz-olacak-39zByIzI-300x200.jpg)
Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Pastacı kreması için;
- 1 ,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker ( azaltılıp çoğaltılabilir)
- 2 adet yumurta sarısı
- 60 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krema
- Yarım su bardağı süt (kremayı çırpmak için)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebisini hazırlayınız sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye koyunuz ve güzelce dibini tutturmadan göz göz olana kadar pişiriniz.
- Sonra altını kapatıp vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırınız oda ısısına gelince üzerini streçle kapatınız ki üzeri donmasın.
- 3 saat buzdolabında bekletiniz. Bu arada kremayı çırpınız muhallebi tamamen soğuyunca kremayı kaşık kaşık ekleyip mikserle çırpınız pastacı kremanız hazırdır.
- Sonra keki ıslatmak için 1 buçuk su bardağı süte 1 yemek kaşığı şeker ekleyip güzelce karıştınız ve onuda kenara koyunuz.
- Kekin yapımı için yumurtaları şekerle 5 dakika kadar çırpınız.
- Vanilyayı ,yoğurdu ve sıvı yağını yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz.
- Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz söndürmeden yavaş yavaş karıştırınız borcama yağlı kağıt serip, üzerine hamuru yayınız.
- Sehpanın üzerinede bir iki defa tepsiyi kaldırıp bırakınız baloncukların sönsün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından çıktıktan sonra keki ortasından 2 ye bölünüz ilk sıcağı çıktıktan sonra sosun yarısını dökünüz.
- Kremanın yarısını arasına dökünüz güzelce yayınız.
- Kekin diğer parçasını üstüne koyup, kalan sos ile ıslatiniz tekrar kekin üstüne muhallebiyi yayınız, dilediğiniz gibi süsleyiniz.
- 3 -4 saat buzdolabında bekletiniz afiyet olsun.
Borcam Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı