Öksürükten kurtulmak için tarçın ve zencefil çayı
Zencefil ve tarçının ayrı ayrı faydaları zaten bilinen bir gerçektir. Bu iki muhteşem baharatı bir arada kullanmak ise ayrı bir şifa kaynağıdır. Öksürükle mi mücadele ediyorsun? O halde bu lezzetli içecek tam size göre olabilir.
Öksürükten kurtulmak için tarçın ve zencefil için
Tarçın ve zencefil çok sağlıklı iki şifalı baharattır. Öksürükten kurtulmak için bunları kullanabilirsiniz. Bu yazıda öksürükten kurtulmanıza yardımcı olacak ev yapımı tarçınlı ve zencefilli içeceğin nasıl yapıldığını öğrenebilir ve sağlığa diğer faydaları hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.
Tarçın ve zencefil ile öksürükten kurtulun
Öksürük, vücudun solunum yollarını temiz tutmak için yaptığı bir reflekstir. Öksürük kuru veya ıslak olabilir. Öksürük soğuk algınlığı, ana belirtilerden biri olma eğilimindedir grip ve bronşit, bazıları sadece kronik öksürük olmasına rağmen. Bir de geceleri ortaya çıkan ve uyumayı zorlaştıran bir öksürük türü vardır.
Öksürükten kurtulmak için birçok farklı doğal tedavi vardır: şifalı bitkiler, homeopati, şurup, pastiller vb. Ancak, elde edilmesi kolay, ucuz malzemelerle yapabileceğiniz bazı ev yapımı ilaçlar da vardır.
Tarçın
Tarçın, tüm dünyada yemek pişirmek için kullanılan egzotik ve güzel bir baharattır. Bisküvi, dondurma, puding, krema vb. gibi çeşitli tatlıların ve tatlıların tadını iyileştirebilir veya tatlandırabilir. Etli ve balıklı çeşitli yahnilerde de kullanılabilir.
Bununla birlikte, inanılmaz sağlık yararları hakkında çok az şey bilinmektedir:
- Öksürük ve boğaz ağrısını giderir.
- Soğuk algınlığı ve gribi önler.
- Sindirime yardımcı olur ve katran gazı, mide bulantısı veya mide ekşimesi gibi sindirim sorunlarını giderir.
- Kan şekeri düzeylerini düşürür. Bu, onu tip 2 diyabet ve insülin direnci olan kişiler için mükemmel bir çare yapar.
- Kolesterolü düşürür.
- Enfeksiyonlarla savaşır.
- Antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
- Bir antioksidandır.
- Yan etkisi olmayan doğal bir uyarıcıdır.
- Maksimum iyileştirici etkiden yararlanmak için tarçın, Seylan çeşidinden gelebilir. Çin tarçını ise çok daha az şifalıdır.
Zencefil
Zencefil, baharatlı ve ferahlatıcı egzotik bir köktür. Sindirim özelliklerinden dolayı Asya yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve her türlü yemekle iyi gider. Zencefil, besinleri emmek için de iyidir ve onu herhangi bir yemek için mükemmel bir baharat yapar.
Zencefilin sağlığa pek çok faydası vardır:
- Hava yolu tıkanıklığını azaltır, öksürüğü giderir ve boğazı ısıtır.
- Antibakteriyel özelliklere sahiptir.
- Enflamasyonu azaltır.
- Sindirimi iyileştirir, bağırsak gazını azaltır ve mide ekşimesini giderir.
- Kabızlığı tedavi etmeye yardımcı olur.
- Vücudu uyarır ve metabolizmayı hızlandırır.
- Bu bir afrodizyak.
- Terlemeyi teşvik eder.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Serbest radikallerle savaşır.
- Kadınlarda hormon sistemini düzenler.
- Bal
Bal, bu içecek için en iyi tatlandırıcıdır çünkü mükemmel besin değeri onu çok güçlü bir antibiyotik yapar. Solunum problemlerinin tedavisinde de oldukça etkilidir. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri onu kuru öksürük için iyi bir çare yapar. Pek çok doğal şurubun temelidir ve şekerden çok daha fazla tavsiye edilen bir tatlandırıcıdır.
Öksürükten kurtulmak için Tarçın ve zencefil çayı
- 1 Seylan tarçın çubuğu veya 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın (5 gr)
- 1 adet taze zencefil kökü veya bir çay kaşığı öğütülmüş malt zencefili (5 gr)
- Tadımlık bal)
- 3 su bardağı su (600 ml)
Hazırlanışı ve kullanımı
Öksürükten kurtulmak için bu içeceği yapmak için iki seçenek kullanabilirsiniz. Tarçın çubuklarını veya bütün zencefil kökünü suda 15 dakika kaynatarak kullanabilirsiniz. Ardından 10 dakika demlenmesine izin verin.
Öte yandan, öğütülmüş tarçın ve zencefil kullanıyorsanız, sadece suyu kaynatmanız, tarçın ve zencefili eklemeniz ve 10 dakika bekletin. Hangisini seçerseniz seçin, çok etkilidir.
İçecek içmek için doğru sıcaklığa sahip olduğunda, tatlandırmak için balla tatlandırın.
Öksürükten kurtulmak için tarçın, zencefil ve bal içeceği
- Ilık veya biraz daha sıcak içebilirsiniz, ancak kendinizi yakmamaya veya boğazınızı tahriş etmemeye dikkat edin.
- Yavaşça yudumlamalısın. Ayrıca gargara yapabilirsiniz.
- Aç karnına ve ayrıca öğün aralarında için.
- Profilaktik olarak birkaç gün içebilirsiniz veya akut öksürüğü tedavi etmek için kullanıyorsanız, bir iyileşme görene kadar kullanın.